This is an old revision of the document!


Music Player

Introducere

Prezentare

Proiectul consta intr-un music player minimalist, care va reda melodiile dintr-o selectie atent aleasa, prezenta pe un card SD. Titlul șlagărului in derulare poate fi vizualizat pe un ecran LCD, iar daca dorim sa ascultam hitul urmator sau sa il reauzim pe cel anterior, avem posibilitatea cu ajutorul butoanelor de next/prev. Pentru cand petrecerea ia o scurta pauza, exista si un buton de pause.

Ideea

Nestiind ce as putea face ca proiect, am decis sa imi iau inspiratia din hobby-urile mele, iar muzica este unul dintre ele. Asadar m-am gandit ca un music player ar fi ideea perfecta pentru proiect.

Utilitate

Pot asculta melodiile preferate oriunde, de pe un dispozitiv creat de mine, chiar si fara internet (util daca nu am Spotify premium). In plus, faptul ca melodiile sunt citite de pe un card SD face foarte usoara tranzitia intre playlist-uri, putandu-se schimba cardul.

Descriere generală

Playerul de muzica porneste atunci cand este conectat la o sursa de curent, incepand cu prima melodie aflata pe cardul SD. Din acest punct incepe distractia, putandu-ne plimba printre melodii si sa punem pauza oricand dorim. De mentionat faptul ca melodiile trebuie sa fie in format .wav.

Schema Bloc

Hardware Design

  • Arduino Uno
  • Butoane
  • Modul difuzor cu amplificator
  • Ecran LCD cu modul I2C
  • SD card reader

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/drtranca/stefan.pantucu.1683477733.txt.gz · Last modified: 2023/05/07 19:42 by stefan.pantucu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0