This is an old revision of the document!


Memory Test

Introducere

Proiectul constă în realizarea unui joc de memorie similar jocului “chimp test”: pe un LCD vor apărea primele N numere (N fiind incrementat la fiecare rundă) la poziții aleatorii, apoi acestea vor dispărea, urmând ca jucătorul să ghicească aceste numere, la pozițiile corecte, în ordine, folosind un joystick.

Descriere generală

Desfășurarea jocului este următoarea: se vor afișa cele N (inițial 4) numere și se va folosi joystick-ul pentru a selecta pozițiile corespunzătoare pe ecran. După selectarea poziției numărului 1, numerele vor dispărea (vor fi acoperite). În cazul în care poziția unui număr este selectată corect se va aprinde LED-ul în culoarea verde, iar în cazul unei greșeli în culoarea roșu. Sunt permise 3 greșeli per rundă. Pentru a trece la următoarea rundă, respectiv pentru a relua runda în cazul depășirii numărului maxim de greșeli se va apăsa butonul. Jocul permite 3 runde terminate greșit, după care acesta se încheie. Jocul se consideră câștigat după terminarea corectă a ultimei runde, când N este 9. La finalul jocului se afișează timpul mediu de răspuns al jucătorului. Se poate începe un nou joc prin apăsarea butonului.

Schema bloc:

Hardware Design

Listă de piese:

  • Arduino Uno
  • LCD I2C
  • LED RGB
  • Joystick
  • Buton
  • Breadboard
  • Fire de legătură

Schema electrică:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/drtranca/madalina.frant.1685376538.txt.gz · Last modified: 2023/05/29 19:08 by madalina.frant
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0