This is an old revision of the document!
Acest proiect își propune să fie folosit la învățarea codului Morse, o formă de comunicare folosită în prezent în diverse domenii, cum ar fi comunicațiile radio. Învățarea codului Morse poate fi o activitate distractivă și interesantă pentru oricine dorește să-și testeze abilitățile de comunicare și să-și îmbunătățească memoria. Prin acest proiect, vei avea oportunitatea de a învăța codul Morse printr-o metoda de învățare interactivă și eficientă.
Proiectul constă într-un joc de învățare a codului Morse. Jocul principal este un quiz cu 5-10 întrebări și sunt 2 moduri:
De asemenea, există și un mod “playground”, în care utilizatorul poate să codifice, rezultatul fiind afișat pe ecranul LCD.
Lista pieselor:
Fluxul Jocului
Jucătorul este prezentat cu mai multe opțiuni pe care le poate selecta cu joystick-ul:
Decodificare
Se transmite un semnal morse fie prin difuzor fie prin led, iar jucatorul pote să raspunda prin intermediul unui joystick și un buton. Pe ecranul LCD este afișat tot alfabetul și un cursor reprezentat printr-o linie orizontală: “|”. Utilizatorul poate muta cursorul mișcand joystickul in stânga sau în dreapta și poate selecta caracterul apăsând un buton. Caracterele introduse de jucator apar pe ecranul LCD și pot fi șterse în acelasi fel folosind cursorul. Jucătorul are un minut la dispoziție pentru a răspunde. Când utilizatorul termină de scris răspunsul acesta poate apăsa alt buton pentru a-și trimite răspunsul. La final jucătorul va afla scorul, acesta fiind afișat pe ecranul LCD.
Codificare
Funcționează în mare parte la fel ca decodificarea. Pe ecranul LCD apare un mesaj scurt iar jucătorul trebuie să-l codifice folosind un buton. Short press pentru . și long press pentru _ . La fel ca mai sus utilizatorul poate să șteargă un caracter cu joystick-ul în cazul unei greșeli.
Playground
Acest mod le îmbină pe cele două de mai sus. Practic, este un loc de joacă în care utilizatorul are libertatea de a codifica/decodifica ce simboluri îsi dorește fără restricția unui quiz. Jucătorul poate schimba între modul de codificare si decodificare prin apăsarea unui buton.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.