This is an old revision of the document!


Păpușă Interactivă

Student: Ardeleanu Teodora-Ioana Grupa: 333CC

Introducere

Păpușa interactivă este o jucărie care are drept scop crearea unui mediu distractiv pentru dezvoltarea copiilor care o folosesc. Aceștia pot să își dezvolte cunoștințele muzicale, păpușa fiind menită să reproducă anumite cântece pentru copii. În plus, păpușa va putea înregistra și reproduce ceea ce i se spune prin apăsarea unui buton și va simula și anumite reacții umane, cum ar fi îmbujorarea feței și mișcarea mâinii.

Descriere generală

Schema bloc

Mod de funcționare

Păpușa își mișcă mâna în semn de salut. Utilizatorul apasă un buton pentru redarea unor cântece înregistrate pe un card SD. Apoi, păpușa începe să redea acele cântece, iar LED-urile poziționate pe obrajii jucăriei se aprind mai accelerat sau mai lent. Utilizatorul poate apăsa un buton pentru înregistrarea vocii lui, iar păpușa îl va reda după ce va fi apăsat alt buton. De asemenea, LED-urile se vor aprinde și în acest caz mai accelerat sau mai lent, iar păpușa își va mișca din nou mâna.

Hardware Design

Software Design

Mediu de dezvoltare:

  • Dezvoltarea codului și încărcarea acestuia pe Arduino: Arduino IDE
  • Realizare schemă bloc: draw.io
  • Realizare schemă electrică: draw.io

Biblioteci:

  • SD.h
  • TMRpcm.h
  • Servo.h
  • SPI.h

Descrierea codului:

  • În funcția setup(), sunt setați pinul pentru difuzor, pinul pentru butonul de redare a cântecului de pe SD Card, pinii pentru LED-uri, pinul pentru micro servo motor, iar în cazul în care nu se poate citi de pe SD Card, atunci se afișează prin SPI un mesaj de eroare.
  • În funcția loop(), se salvează în două variabile starea butonului care ajută la redarea cântecului de pe SD Card, se setează pozițiile servo motor-ului, LED-urile care pâlpâie. În plus, dacă un buton este apăsat, se setează volumul pentru redarea cântecului și pornește cântecul (“motan.wav”), altfel cântecul este oprit.

Rezultate Obţinute

Rezultatele se pot observa aici.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

  • 7 Mai - crearea paginii de Wiki și a documentației pentru proiect
  • 17 Mai - actualizarea componentelor și actualizarea unei cerințe a păpușii - va mișca o mână, nu capul
  • 18 Mai - design-ul Hardware

Bibliografie/Resurse

pm/prj2023/danield/papusa-interactiva.1684917037.txt.gz · Last modified: 2023/05/24 11:30 by teodora.ardeleanu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0