This is an old revision of the document!
Robotel Line Follower
Introducere
Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:
Proiectul acesta presupune crearea unui robotel care poate urmari o linie de pe podea. Scopul proiectului este acela de a aplica cunostintele dobandite pe parcursul laboratoarelor din acest semestru. De asemenea, reprezinta si o oportunitate de a-mi perfectiona abilitatile de programare in limbajul C.
Descriere generală a modului de functionare
Placuta Arduino UNO va primi informatii de la cei 2 senzori optici. Acesti senzori se afla de o parte si de alta a liniei care trebuie urmarita. In cazul in care un senzor detecteaza linia, informatia este transmisa catre microcontrollerul ATMEGA328 care, la randul lui, controleaza motoarele. Placuta va comanda oprirea rotii de pe partea cu senzorul, pentru ca masinuta sa se redreseze. Roata ramane oprita pana cand celalalt senzor “loveste” linia. Acum, cealalta roata se opreste. Procesul se repeta, linefollower-ul avansand “din greseala in greseala”.
In cazul unei “coliziuni” cu linia (descrisa mai sus), placuta ATMEGA328 va comanda ecranul LCD sa afiseze un anumit mesaj.
In plus, daca exista un obstacol la mai putin de 20 cm distanta in directia inainte, senzorul ultrasonic il va detecta, iar rotile linefollower-ului se vor opri.
Hardware Design
Lista de piese
Modul Driver L298N (pentru 2 motoare DC)
2 motoare (curent continuu 6V)
2 roti
4 baterii AA (1.5V) + carcasa (pentru alimentarea modulului Driver)
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF