This is an old revision of the document!


Home automation

Introducere

Acest proiect își propune să creeze un sistem cuprinzător și inteligent de automatizare a locuinței, care nu numai că sporește securitatea, ci și monitorizează și menține condițiile optime de mediu. Senzorii de mișcare ne permit să detectăm prezența umană și mișcarea în zone specifice, cum ar fi holuri, sufragerie sau dormitoare. Când este detectată mișcare, sistemul poate aprinde automat luminile, oferind confort și eficiență energetică. Prin monitorizarea continuă a nivelului gazelor, sistemul poate detecta cu promptitudine orice condiții periculoase și poate iniția acțiuni adecvate, cum ar fi declanșarea alarmelor si afisarea unui mesaj de notificare.

Descriere generală

Sistemul folosește o placă Arduino ca unitate centrală de control, acționând drept creierul care coordonează și procesează informațiile de la diverși senzori. Senzorii de mișcare sunt plasați strategic în toată casa pentru a detecta mișcarea și a declanșa acțiuni automate. De exemplu, atunci când intri într-o cameră, sistemul poate activa automat luminile, asigurând un mediu bine iluminat. Pe măsură ce pleci, luminile vor fi stinse inteligent, optimizând consumul de energie. Senzorii de umiditate si temperatura se ocupa de monitorizarea continua a acestor parametrii in timp ce senzorul de gaze joaca un rol important in prevenirea incendiilor prin activarea unei alarme in momentul in care este inregistrata prezenta acestuia din urma.

Hardware Design

Hardware Components:

1. Arduino board
2. Motion sensors
3. Gas sensors
4. Humidity and temperature sensors
5. Lights and alarm
6. Breadboard and jumper wires
7. LCD display and Wi-Fi module

{{ :pm:prj2023:danield:pm.png?400 |}}

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/danield/homeautomation.1684946482.txt.gz · Last modified: 2023/05/24 19:41 by georgiana.florescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0