This is an old revision of the document!
Student: Gul Farhad Ali Irinel
Grupa: 334CC
Pentru acest proiect, am ales să folosesc un Raspberry Pi Pico W, deoarece aveam nevoie de un microcontroler care să poată utiliza informațiile obținute într-un mod practic.
Rolul unui API este să expună funcționalitatea unui sistem într-un mod organizat.
Platforma care oferă informațiile trebuie să descrie modul în care se poate comunica cu ea prin API. Comunicare cu API-urile alese în cadrul dispozitivelor se face la nivel de HTTP Requests.
Proiectul se bazează pe comunicarea cu mai multe API-uri, printre care și cel de bază - API-ul pus la dispoziție de OpenAI pentru a comunica cu ChatGPT. În momentul de față, este cea mai bună metodă de a comunica cu un AI dintr-un dispozitiv remote cu putere de procesare limitată.
Ideea de la care am pornit a fost lansarea API-ului ChatGPT de către OpenAI care a deschis orizontul și spre dispozitivele mai slabe computațional.
GPT Assistant Speaker este un dispozitiv portabil care preia comenzi din telefon, prin bluetooth și produce răspunsul vocal în 2 limbi posibile (engleză sau română, în funcție de modul selectat). Dispune de funcționalități precum: play la piese de pe youtube, vremea din orice oraș în momentul actual sau din următoarele zile, statistici locale de temperatură și umiditate. De asemenea, poate face request-uri la ChatGPT, să primească răspunsul și să-l transmită prin boxe.
Scopul acestui proiect este acela de a îndrepta atenția și spre această zonă de proiectare cu microcontrolere, zona de proiectare folosind Cloud, care are la bază API-uri.
In plus, acesta poate prelua date de la un modul ESP32 care transmite date in timp real de oriunde exista o conexiune la internet catre un server local. De la acel server local, GPTMA va prelua datele si le va procesa realizand un text mai cursiv.
Lista pieselor folosite:
Un mic demo cu cateva din functionalitatile GPTMA in faza incipienta: Prezentare GPT Multimedia Assistant
Poza cu proiectul la inceputul proiectarii:
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.