This is an old revision of the document!


SAFEBOX

Introducere

Acest proiect Arduino este în esența un joc în care utilizatorul va putea să "cânte" la pian. Proiectul conține o tastatura formată din 7 butoane ce simulează 7 note muzicale ale unui pian, împreună cu un ecran LCD care afișează nota apăsată și un buton separat pentru a selecta unul dintre cele 7 cântece presetate. Scopul proiectului este de a crea o modalitate interactivă și distractivă de a învăța și de a produce muzică folosind tehnologia. Acest proiect este util pentru o varietate de persoane, inclusiv pentru cei care doresc să învețe mai multe despre programare și electronică, dar și pentru cei care își doresc o modalitate distractivă de a produce muzică.

Descriere generală

Tastatura muzicală pe care o construiți se bazează pe placa de dezvoltare Arduino Uno și folosește o combinație de butoane, rezistențe, un potențiometru, un ecran LCD și un buzzer pentru a produce sunetele muzicale. Butoanele sunt utilizate pentru a selecta notele muzicale și sunt conectate la pinii digitali ai plăcii Arduino Uno, iar rezistențele sunt utilizate pentru a limita curentul electric care circulă prin butoane. Potențiometrul este utilizat pentru a controla volumul și este conectat la un alt pin digital de pe placa Arduino. Ecranul LCD este utilizat pentru a afișa nota muzicală selectată de utilizator și este conectat la pinii digitali și analogici ai plăcii Arduino. Buzzer-ul este utilizat pentru a produce sunetele muzicale și este conectat la un alt pin digital de pe placa Arduino. În momentul în care utilizatorul selectează o notă muzicală apăsând butonul corespunzător, placa Arduino va trimite semnalul corespunzător pentru a activa buzzer-ul și a produce sunetul muzical. În același timp, ecranul LCD va afișa nota muzicală selectată. În plus, utilizatorul poate selecta unul dintre cele 7 cântece presetate prin apăsarea butonului separat. Placa Arduino va trimite semnalul corespunzător pentru a produce sunetele muzicale pentru melodia selectată.

Hardware Design

  • Arduino UNO
  • Butoane push
  • LED
  • Poetntiometru
  • Ecran LCD 16×2
  • Buzzer
  • Rezistente
  • Diverse fire

Schema Electrica

Design final

placuta-finala.jpg

placuta_finala2.jpg

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/avaduva/safebox.1685380612.txt.gz · Last modified: 2023/05/29 20:16 by alexia.marinescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0