This is an old revision of the document!


Stație Meteorologică

Introducere

Proiectul constă în construirea unei stații meteorologice care afișează pe display temperatura, umiditatea și presiunea ambientală, precum și data curentă. Utilizatorul poate interacționa cu stația prin intermediul unor butoane, putând seta data curentă și afla care este evoluția vremii din ultimele 24 de ore.

Am decis să realizez acest proiect deoarece am deja o stație meteorologică comercială și aș vrea să văd care sunt provocările construirii unui asemenea sistem. În plus, pe viitor, vreau să pot adăuga funcționalități suplimentare la acest proiect, precum un modul bluetooth pentru sincronizarea cu un telefon sau o altă placă care să colecteze informații din exterior.

Descriere generală

Senzorul DHT11 folosește un protocol one-wire și va fi legat la arduino pe un pin separat. Senzorul BMP280 va fi legat cu arduino-ul prin protocolul SPI, iar display-ul va fi conectat la arduino prin interfața I2C cu ajutorul unui modul dedicat pentru display-uri. Ceasul va fi conectat tot prin I2C, și va mai avea în plus o conexiune care va fi folosită pentru a genera întreruperi.

Senzorul BMP280 va fi folosit pentru temperatură și presiune, iar DHT11 doar pentru umiditate deoarece nu este la fel de rapid și precis pentru măsurarea temperaturii.

Hardware Design

Listă de piese:

  • Arduino UNO R3
  • Senzor Bosch BMP280
  • Senzor DHT11
  • Display 20×04
  • Modul I/O I2C pentru display-uri
  • Ceas RTC DS3231
  • 5 butoane

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

02.05 - Creat pagina de proiect și adăugat documentația inițială

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/apredescu/statie_meteo.1683035221.txt.gz · Last modified: 2023/05/02 16:47 by cosmin.moscalu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0