This is an old revision of the document!


Robotic Hand

Introducere

Proiectul este reprezentat de o mana robotica ce este controlata de la distanta printr-o manusa. Scopul lui este de a apuca lucruri de diferite dimensiuni, materiale si forme. Ideea a plecat de filmele cu Iron Man pe care le-am vazut ^_^. Poate fi foarte util in domeniul medical, in chirurgie, in explorari spatiale (pentru a lua chestii de la distanta din spatiu) sau in domeniul industrial.

Descriere generală

Componente: 2 X Arduino Uno 2 X NRF24 5 X Servomotors 5 X Mini Breadboard 5 X Flex Sensors 5 X 10k ohm resistors

1. Arduino Uno: Arduino Uno este o placă de dezvoltare bazată pe un microcontroler ATmega328P. 2. NRF24: NRF24 este un modul de comunicare fără fir care operează pe banda de frecvență de 2,4 GHz. Acesta permite comunicarea între diferite dispozitive utilizând cipul nRF24L01+ de la Nordic Semiconductor. Modulul NRF24 oferă o comunicare fără fir fiabilă și consum redus de energie, fiind potrivit pentru proiecte care implică control la distanță, rețele de senzori și transmiterea de date.

3. Servomotoare: Servomotoarele sunt actuatori mici care permit controlul precis al poziției unghiulare sau liniare.

4. Mini Breadboard: O mini breadboard este o placă de prototipare utilizată pentru conectarea și testarea componentelor electronice fără a fi nevoie de sudare.

5. Senzori Flexibili: Senzorii flexibili sunt dispozitive rezistive flexibile care își modifică rezistența în funcție de gradul de îndoire sau flexare pe care îl experimentează.

6. Rezistoare de 10k ohmi: Rezistoarele sunt componente electronice pasive care restricționează fluxul curentului electric într-un circuit.

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/apredescu/robotichand.1683469562.txt.gz · Last modified: 2023/05/07 17:26 by tudor_ioan.caloian
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0