This is an old revision of the document!
Light-based Musical Instrument
Introducere
Nume: Popescu Maria-Mateea
Grupa: 331CA
Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:
Proiectul este un instrument muzical pe baza de lumina. Este alcatuit din 4 recipiente, in momentul in care unu din cele 4 obiecte este acoperit sau lumina nu mai poate ajunge la el, incepe sa cante. In acelasi timp, pe display o sa apara numarul recipientului si un led asociat o sa lumineze.
-
Am zis ca sigur se poate face ceva pornind de la asta. La fel cum pentru flaut si ocarina ai nevoie sa acoperi diferite gauri pentru a scoate sunete diferite, asa si la acest instrument e nevoie sa acoperi recipientele pentru a scoate sunete.
Descriere generală
Pentru realizarea proiectului este nevoie de 4 senzori de lumina, fiecare fiind lipit de baza unui recipient. Recipientul este deschis in partea opusa fata de unde se afla senzorul, astfel incat atunci cand este acoperita aceasta zona, senzorul sa nu mai primeasca deloc lumina. In mometul in care acest lucru se intampla, buzzerul o sa porneasca sa cante, pe display o sa apara cifra recipientului si un led o sa se aprinda.
Cand senzorul primeste iar lumina, buzzerul se opreste si led-ul se stinge. Pe display o sa apara in continuare cifra recipientului. In timp ce se canta si diferiti senzori sunt activati, numerele, reprezentand numarul fiecarui recipient, sunt afisate intr-o coada pe display, fiind sterse dupa ce eranul este plin.
Hardware Design
Lista piese:
Aruino Uno
ecran OLED
4 senzori de lumina
4 LED-uri
buzzer
breadboard
baterie
fire
buton
Software Design
Pentru realizarea proiectului am implementat urmatoarele functii:
pentru tratarea intreruperilor in momentul in care butonul este apasat
functia este apelata in setup, in functia attachInterrupt
void press_button():
void setup():
void loop():
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF