This is an old revision of the document!


Electronic Keyboard

Introducere

Proiectul presupune realizarea unui mini pian digital care poate schimba între mai multe tipuri de sunete: pian de concert, flaut, chitară, vioară. De asemenea, pianul trebuie să fie polifonic (permite redarea mai multor note în același timp).

Am vrut să creez un proiect pe o temă care mă interesează în mod deosebit, văzându-l ca o șansă de a aprofunda un subiect pe care nu l-aș fi abordat în mod normal. Îmi place să cânt la pian, dar nu am căutat până acum și nu m-am gândit la ce piese sunt în interior și cum duc la producerea sunetului.

Proiectul realizat în sine nu cred că este foarte util, fiind mult mai limitat în numărul de note și moduri în care poți să cânți decât un pian online care poate fi accesat cu foarte mare ușurință, dar poate fi o ocazie de descoperire a componentelor hardware și software care duc la redarea sunetelor unui pian.

Descriere generală

Schema bloc

Modulul Switch are un buton care controlează modul de sunet al pianului. Prin apăsarea lui, se ciclează între tipurile diferite de instrumente/sunete.

Modulul Keyboard cuprinde 8 butoane pentru cele 8 tonuri naturale, de bază ale pianului. Apăsarea lor va determina difuzorul să emită o notă muzicală.

Modulul SD Card presupune prezența unui SD Card Holder și al unui SD Card pe care sunt încărcate sample-uri de la diferite instrumente (note izolate) care vor fi cântate la apăsarea “clapei” corespunzătoare.

Modulul Speaker se referă la difuzorul prin intermediul căruia se vor emite sunetele la apăsarea butoanelor.

Hardware Design

Lista de piese

  • Placa de bază - ATmega328

  • 8 Butoane (switch + keyboard)

  • Difuzor

  • SD Card Holder + SD Card

Schema electrică

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/apredescu/electronic_keyboard.1684689013.txt.gz · Last modified: 2023/05/21 20:10 by andreea.vodita
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0