This is an old revision of the document!


Sistem de securizare

Introducere

Sistemul oferă o soluție eficientă și fiabilă pentru protejarea obiectelor prețioase împotriva furtului sau accesului neautorizat. Componenta centrală a sistemului este o alarmă dotată cu o diodă laser, care va fi fixată pe obiectul ce necesită protecție. Prin utilizarea unui semnal luminos continuu emis de dioda laser, sistemul detectează orice întrerupere a acestui semnal și declanșează o alarmă.

Prin intermediul unei aplicații mobile și a mesajelor Telegram, utilizatorul are posibilitatea de a monitoriza și controla sistemul de la distanță. În cazul în care alarmă se declanșează, utilizatorul primește o notificare instantanee pe telefonul său, asigurându-se astfel că este informat în timp real cu privire la orice potențială amenințare sau incident.

Descriere generală

Pentru inceput, utilizatorul trebuie sa activeze sistemul, de pe telefon, prin trimiterea comenzii “\on”. Alte posibile comenzi sunt “\options”(care afiseaza o lista cu access rapid la toate optiunile), “\help”(care afiseaza un ghid de utilizare), “\off” care inchide sistemul. Odata activat, acesta monitorizeaza valorile intoarse de o fotorezistenta, catre care dioda laser trimite un flux continuu de fotoni.

Cand se detecteaza o scadere brusca a acestei valori(echivalenta cu interuperea semnalului luminos emis), alarma se declanseaza si avertizeaza utilizatorul vizual( prin aprinderea celor doua leduri alternativ) si sonor(prin pornirea buzzerului) cat si printr-o notificare, in caz ca acesta se afla distanta. Alarma va fi ulterior dezactivata prin PIN, iar sistmeul reia functionalitateaa.

Hardware Design

  • listă de piese: Arduino UNO(strict ca sursa de tensiune), NodeMcu Esp8266, Modul dioda laser, Fotorezistenta, Rezistente, Tastatura numerica 4*4, Led-uri, Buzzer.

Software Design

Schema logica:

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/amocanu/sistemalarma.1684672435.txt.gz · Last modified: 2023/05/21 15:33 by laura.virgolici
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0