This is an old revision of the document!
Sistem de parcare cu bariera
Introducere
*Proiectul consta in implementarea unui sistem de parcare cu un anumit numar de locuri disponibile ce contorizeaza numarul de masini din parcare si deschide bariera pentru a intra alte masini doar daca parcarea nu este ocupata in intregime. De asemenea, se afiseaza pe un LCD numarul de locuri disponibile din parcare.
*Scopul acestuia este de a evita pierderea timpului in a cauta un loc de parcare, intr-o parcare care are deja toate locurile ocupate.
Descriere generală
Parcarea dispune de un numar limitat de locuri de parcare ce este afisat pe un ecran LCD. Se folosesc 2 senzori ultrasonici pentru a conotriza numarul de masini care intra/ies din parcare si pentru a deschide bariera pentru masinile ce vor sa intre/iasa din parcare.
Bariera se inchide doar in momentul in care nu exista nicio masina in raza oricaruia dintre senzori, iar deschiderea acesteia este realizata cand exista o masina in raza de citire a oricaruia dintre senzori(cu anumite exceptii in functie de numarul de locuri disponibile).
Decrementarea/Incrementara numarului de locuri disponibile in parcarea se realizeaza in felul urmator: daca primul senzor care este pozitionat la intrare citeste o masina in raza de actiune, deschide bariera iar In momentul in care al doilea senzor citeste si el masina se verifica cu ajutorul unei variabile daca primul senzor a fost anterior actionat. Astfel ne putem da seama ca o masina a intrat in parcare si decrementam numarul de locuri disponibile. Analog se realizeaza si algoritmul pentru iesirea din parcare si incrementarea numarului de locuri disponibile.
In momentul in care numarul de locuri disponibile este 0, bariera se deschide doar la citirea in raza sa a senzorului dinspre interiorul parcarii(o masina poate doar sa iasa).
Hardware Design
Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:
listă de piese
-
diagrame de semnal
rezultatele simulării
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF