This is an old revision of the document!


Priza Smart

Introducere

Ai patit vreodata sa te trezesti pe mail cu o factura la curent de 400 de lei venita de nicaieri? S-a intamplat vreodata sa te uiti la contorul de electricitate sa citesti 343kWh ca mai apoi, dupa o zi sa vezi 393kWh tu avand bagat in priza doar un amarat de televizor? Esti curios sa vezi cat consuma calculatorul tau de gaming atunci cand te joci Hogwarts Legacy?

Toate aceste probleme pot fi usor rezolvate cu ajutorul unei prize smart, care va arata pe un display consumul de curent pe care il aveti. Aceasta idee mi s-a nazarit atunci cand mi-a venit curiozitatea de a masura cat curent consuma diferite electronice de la mine de acasa. Sunt de parere ca aceasta priza smart este un bun foarte folositor atunci cand incercam sa reducem consumul electric din casa.

Descriere generală

Priza smart este un prelungitor cu o singura priza care inregistreaza informatii despre consumul de curent pe care dispozitivul bagat in priza il foloseste. Aceasta priza stocheaza datele inregistrate care pot fi folosite mai tarziu pentru a trasa grafice de consum. Priza foloseste de asemenea un display pentru a afisa atat consumul instantaneu, cat si consumul total de cand a inceput masuratoarea. Exista si un buton de reset pentru a reincepe masuratoarea

Hardware Design

Voi folosi urmatoarele componente:

  • Placa de Dezvoltare Compatibila cu Arduino UNO R3 (ATmega328p + ATmega16u2)
  • Senzor de curent Hall ACS712 (30A)
  • Display OLED 0.96''
  • Modul Slot Card Compatibil cu MicroSD
  • Baterie 12V
  • Buton pentru reset
  • Cabluri
  • Suport priza tata si mama

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/alucaci/priza-smart.1684438333.txt.gz · Last modified: 2023/05/18 22:32 by laurentiu.ursu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0