This is an old revision of the document!


Line Follower

Introducere

Pentru acest proiect am ales sa fac un line follower, cu un modul bluetooth, care sa porneasca atunci cand user-ul ii da un semnal de start dintr-o telecomanda.

Am plecat de la ideea creeri unui robot care sa faca anumite chestii singure si asta este una dintre ele. Pe mai departe as mai dorii si sa adaug feature-ul de a taia iarba urmand o linie. Dupa cum probabil stiti una dintre tacticile de fotbal ale lui Jose Mourinho a fost sa lase iarba de pe teren sa creasca, iar iarba de pe liniile albe sa fie tunsa. Asta ar fi una dintre intrebuintarile acestui robot.

Descriere generală

Acest taietor de iarba, are rolul de a merge drept inainte daca in fata obstacolele se afla la o distanta mai mica de 25 de cm, iar daca nu acesta analizeaza zona in stanga si in dreapta, sa vada unde ar fi cel mai apropiat obstacol pe care sa-l poata taia. Dupa ce analizeaza zona acesta decide care distanta este cea mai mica dintre toate 3, si isi seteaza directia pe care sa poata merge

Hardware Design

Pentru realizarea acestui proiect am cumparat deja un robot kit pe 2 roti, care contine 2 DC motor engine, si 2 roti, adaugand pe langa un L298N Dual Motor Driver. Totodata am folosit si Arduino UNO, un senzor ultrasonic pentru dectectarea distantei pana la urmatorul obstacol si un ULN2003 Stepper Driver + Stepper Motor.

Conectarea a fost efectuata pe baza schemei de mai jos:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/alucaci/line_follower.1685096904.txt.gz · Last modified: 2023/05/26 13:28 by robert_mihai.adam
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0