This is an old revision of the document!


External Link

Sistem de securitate

Introducere

Proiectul meu reprezintă un sistem de securitate care utilizează mai mulți senzori pentru a transmite mesaje de alertă pe dispozitivul mobil al utilizatorului, pentru a-l ține la curent cât timp acesta nu este în locuință. Scopul lui este, după cum am mai menționat, să avertizeze utilizatorul în caz de vreun accident în locuință, de exemplu vreo intruziune nedorită sau vreun potențial incendiu. Vinovată de această idee este abilitatea mea inegalabilă de a uita fierul de călcat în priză Este util pentru mine și pentru tinerețea mea efemeră ca să reduc stresul constant ce-l primesc zilnic când părăsesc locuința.

Descriere generală

Placa Arduino fiind elementul central din proiectul meu și cel de mediere între componente, va primi ca intrare date informative de la un senzor de umiditate și temperatură DHT11, de la un senzor ultrasonic pentru detectare de mișcare și de la un senzor de particule praf , și în dependență de datele primite, va transmite către alte componente de ieșire comenzi de reprezentare vizuală a datelor detectate de senzori, de exemplu mesaj pe ecran LCD, sunet pe buzzer și mesaj de alertă pe dizpozitivul utilizatorului printr-un modul wi-fi. În afară de asta, ca intrare placa Arduino va mai putea primi un cod scris pe un keypad 4×4 cu membrană Arduino care este hardcodat și care va reseta starea sistemului de securitate.

Hardware Design

Lista componente:

  • Unordered List Item Senzor optic de praf PM2.5
  • Buzzer activ 5V
  • Senzor temperatură și umiditate DHT11
  • Senzor ultrasonic HC-SR04
  • Modul Serial WIFI ESP8266 ESP-01
  • Tastatură cu membrana Arduino, 4×4, 16 taste
  • LCD I2C

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/alexau/security-system.1684699486.txt.gz · Last modified: 2023/05/21 23:04 by cristina.trohin
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0