This is an old revision of the document!
Ideea de bază a proiectului a pornit din dorința de a combina pasiunea pentru tehnologie și design într-un singur produs inovator. Cred ca proiectul este util atât pentru mine, cât și pentru alții, deoarece îmbină funcționalitatea și estetica, oferind un element de atracție vizuală și dinamică în orice spațiu în care este implementat.
Codul a fost scris utilizând informații din trei laboratoare, mai exact
Logica de baza este destul de simpla. În funcția de setup, fac set-up la banda led folosind funcțiile de setup din biblioteca 'FastLED', configurez pinul A1 pentru a activa ADC-ul, setez timer-ul sa declanșeze o întrerupe odată la 2 secunde și leg butonul care este controlat de pinul 3 de funcția care schimba pattern-ul curent.
În functia principala de loop, citesc de fiecare data informația care îmi este data de senzor, o translatez în spațiul de valori care mă intereseaza [0-NUM_LEDS-1], după care, cu ajutorul unui switch verific pe ce pattern de luminare sunt în momentul actual și apelez funcția corespunzătoare pattern-ului.
Fiecare pattern este diferit în felul sau. Primele 5 pattern-uri sunt “standalone”, nu se folosesc de valoare citită de pe senzor, și doar luminează pe baza unor funcții matematice ce conferă un aspect interesant și frumos (pe baza de testing). Ultimele 3 pattern-uri folosesc atât intensitatea sunetului citită de senzor pentru a lumina un număr de led-uri proporțional cu aceasta, cât și de întrerupere și timer pentru a schimba în timp culoarea.
TODO
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.