This is an old revision of the document!
Disco Lights
Autor
Nume: Popescu Vlad Cristian
Grupa: 336CA
Introducere
Am ales acest tip de proiect pentru pentru că dorește să îmbine concepte și idei ale proiectelor care sunt posibile cu un Arduino Uno. Astfel, am ales să îmbin dorința de învățare cu nevoile mele prin realizarea unui sistem de redare audio prin intermediul unei boxe a unei melodii la alegere, încărcată pe un SD card, la care se adaugă luminile LED care se vor anima în funcție de semnalele melodiei. Alegerea unui astfel de sistem se leagă și de faptul că biroul de acasă avea o astfel de instalație și de când sunt la facultate am simțit lipsa unei astfel de facilități, adăugând și plăcutul în acest proiect.
Descriere generală
Schema bloc este compusă din următoarele părți: Arduino Uno, senzor de sunet, SD card, bandă LED și boxa (sau boxele). Pe partea de input, SD card-ul are rolul de a reține melodiile in memorie pentru ca, în urma pornirii uneia dintre ele, senzorul de sunet să capteze semnalele către Arduino. Aici intră în rol piesele pentru output: semnalele audio sunt redate prin boxa și astfel începe jocul benzii LED. Pașii logici ai sistemului sunt reprezentați mai jos:
Hardware Design
Lista de piese folosite:
Piesele au fost conectate astfel:
Senzor sunet:
Modul Micro SD Card:
CS → D4
SCK → D13
MOSI → D11
MISO → D12
VCC → 5V
GND → GND
Led strip WS2812B:
+5V → 5V
GND → GND
Din → D8
Pentru butoane am folosit pinii D7, D6, D5. Setul de boxe este conectat la alimentare prin USB si la montaj printr-un adaptor la GND si D9.
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF