This is an old revision of the document!


Tilt the maze - Dumitrescu Alexandra 333CA

Introducere

Proiectul constă într-un labirint ce poate fi rotit de jucător pe 2 axe OX și OY printr-un joystick. Motivația proiectului meu a constat în dorința automatizării unui joc din copilărie. Labirintul dispune 5 găuri, iar jucătorului îi este oferită o singură bilă magnetică. Jocul propune următoarele 2 moduri:

  1. Save The Ball în acest mod, labirintul este inamicul, iar scopul jocului este să salvezi mingea din a cădea în capcanele labirintului. Labirintul urmărește mișcările date de jucător și își recalculează la fiecare pas modul cel mai optim în care să încurce jucătorul. În momentele de stagnare ale jucătorului, labirintul poate avea comportament nedeterminist. Timpul este cronometrat, iar scopul este să reziști cât mai mult fără să scapi mingea.
  2. Send The Ball în acest mod, scopul este să distribui mingea în gaura aleasă drept gaură de finish. La începutul partidei, o gaură aleatoare este aleasă drept finish, semnalizat printr-un LED adecvat, iar scopul este să rotești labirintul fără să scapi mingea în găurile nepotrivite într-un timp cât mai scurt, având o singură încercare.

Descriere generală

Jucătorul primește un controller format dintr-un Arduino Nano la care este conectat un joystick. Arduino Nano va transmite prin intefața serială USART mesaje către un alt Arduino Uno, comunicându-i datele transmise prin joystick. Arduino Uno în funcție de datele primite acționeaza cele 2 servo motoare care deplasează cadranul și labirintul pe 2 axe. La începutul jocului, utilizatorul are o interfață grafică pe ecranul LCD în care trebuie să își selecteze modul jocului dorit. Fiecare gaură din interiorul labirintului are un senzor magnetic Hall care va detecta dacă bila a căzut în gaura potrivită sau nu și va decide rezultatul partidei pe care îl va afișa pe LCD împreună cu timpul cronometrat.

Hardware Design

Componentele necesare realizării proiectului sunt

  1. Arduino Uno ATmega328P
  2. Arduino Nano
  3. senzori magnetici Hall
  4. ecran LCD
  5. 2 X servomotoare

Mapa labirintului va fi realizată din piese lego și va avea următoarea formă



În vederea realizării proiectului, voi folosi următoarele laboratoare

  1. Laborator 1. comunicare pe interfața serială USART între Arduino Uno și Arduino Nano
  2. Laborator 2. întreruperi pentru cei 5 senzori magnetici
  3. Laborator 6. I2C pentru ecranul LCD
  4. Laborator 3. PWM pentru servomotoare

Export to PDF

pm/prj2023/adarmaz/tiltthemaze.1683266716.txt.gz · Last modified: 2023/05/05 09:05 by adumitrescu2708
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0