This is an old revision of the document!
Pentru acest proiect am ales să proiectez o stație meteo inteligentă. Prin acest proiect, se urmărește în primul rând afișarea condițiilor meteo din zona respectivă. Ulteior, aceste date vor fi comparate cu date reale preluate din API-uri care stocheaza date de la statii profesionale. Astfel, putem stabili acuratețea stației meteo locale.
Autor: Popescu David 332 AA
Schema bloc:
Statia meteo are rolul de a achizitiona date prin intermediul senzorilor(barometric si de lumina) si sa afiseze pe un ecran LCD datele obtinute. De asemenea, proiectul foloseste protocolul de transmisie WI-FI pentru a schimba informatii pe internet cu scopul de a verifica acuratetea datelor preluate de statia locala. In esenta, se compara datele obtinute de statia proiectata de mine cu datele obtinute de statii meteo profesionale.
Pentru implementarea proiectului, am aplicat notiuni din următoarele laboratoare:
Pentru implementarea partii Hardware am avut nevoie de următoarele componente:
Pentru implementarea proictului am preluat de la senzorii de lumina si senzorul barometric datele necesare care trebuie afisate pe statia meteo. Pentru aceasta am avut nevoie de urmatoarele librarii::
Datele obtinute care sunt relevante au fost afisate ulterior pe un ecran LCD. De asemenea, am realizat cu ajutorul modului ESP8266 o conexiune wifi cu scopul de a obtine datele reale dintr-un API public pentru a compara cu datele obtinute de mine. Pentru obtinerea datelor, am facut un GET request la API, dupa locatia in care ne aflam.
Intr-un final, se va afisa pe ecran acuratetea medie a datelor obtinute.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.