This is an old revision of the document!


Reaction Game

Introducere

  • Proiectul este un joc de tip Reaction Game menit sa testeze viteza de reactie a jucatorului. Acesta aprinde in succesiune rapida unul din cele 4 becuri, iar jucatorul are un timp scurt pentru a apasa butonul corespondent becului. La sfarsitul jocului se afiseaza pe ecranul LCD scorul final.
  • Scopul acestui proiect este de a testa si imbunatati reactiile unei persoane si de a aplica notiunile de programare invatate la laborator.
  • Ideea generala a acestui proiect a sugerata de asistentul de laborator, iar apoi dezvoltata cu inspiratia altor proiecte de acest gen.
  • Consider ca acest proiect este util pentru alti oameni deoarece este un mod usor si amuzant de a avea o estimare a vitezei de reactie, iar pentru mine este util pentru ca am aplicat idei, informatii si metode de programare invatate la laborator, astfel dezvoltand un obiect cu aplicatie reala.

Descriere generală

La inceputul jocului, pe ecranul LCD apare textul “Choose difficulty”, iar programul asteapta alegerea uneia din cele 3 dificultati (easy, mid si hard) prin intermediul USART. Odata aleasa o dificultate, led-urile se aprind de 3 ori semnaland inceputul jocului. Pe rand, cate un led se aprinde pentru o durata de timp aleasa prin intermediul dificultatii, iar jucatorul trebuie sa apese butonul corespunzator led-ului aprins. Daca acesta reuseste in timpul alocat, primeste un punct iar led-ul se stinge.

La finalul jocului, se va afisa pe LCD scorul acumulat.

Hardware Design

Schema Tinkercad:

Nume piesa Numar
Arduino Uno 1
Ecran LCD 1602 IIC/I2C 1
Breadboard 830 puncte 1
Buton rotund 4
LED 4
Rezistenta 220Ω 4
Rezistenta 10kΩ 1
Fire Tata-Tata 10
Fire Tata-Mama 4

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/rtilimpea/reaction_game.1654110648.txt.gz · Last modified: 2022/06/01 22:10 by robert.raucescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0