This is an old revision of the document!
Autor: Ștefan-Theodor Ionică
Grupa: 331CB
Acest proiect este destinat in special camerelor de servere oferind pe langa sistemul de securitate si optiuni de monitorizare al mediului.
Printr-un senzor special bazat pe magneti deschiderea usii este detectata si se trimite un semnal dispozitivului principal. Acesta va astepta ca cel care a intrat in incapere (utilizatorul) sa introduca parola timp de 1 minut. Daca utilizatorul nu introduce parola in intervalul alocat, sau exista 3 incercari nereusite, va fi generat un semnal de alerta prin un buzzer si, de asemenea, va fi trimis un email catre echipa de paza.
Interfata cu utilizatorul este simplista, formata dintr-un keypad 4×4 si un ecran LCD cu 2 randuri si 16 coloane. Pe ecran se va afisa starea sistemului:
De asemenea, printr-un senzor de temperatura si umiditate se vor colecta date care vor fi afisate pe ecran.
Lista piese:
Pentru implementarea proiectul am folosit Arduino IDE (placa de dezvoltare NODEMCU V3 foloseste cod compatibil Arduino).
Proiectul este impartit in doua parti: sistemul de securitate si sistemul de alerta SMS.
Sistemul de securitate contine
Sistemul de alerta SMS comunica cu cel de securitate prin porturile USART. In momentul in care primeste mesajul “intruder”, acesta se va conecta prin wifi la un webhook IFTTT, care la randului anunta aplicatia de pe telefon sa trimita SMS administratorului de securitate.
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună .
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.