This is an old revision of the document!


Sistem de udare plante cu draperie

Introducere

Proiectul meu isi propune sa faca un sistem de irigare cu draperie. Acesta o sa tina cont de umiditatea pamantului, si o sa il ude automat daca scade sub o anumita valoare, de asemenea o sa tina cont si de intensitatea luminoasa iar peste un anumit procentaj o sa puna o draperie peste floare, folosesc un lcd pentru a arata valorile de lumina si umiditate. Mi-am achizitionat 2 ficusi de cateva luni si am decis sa automatizez udarea plantei. Proiectul in sine te invata cum sa lucrezi cu senzori de diferite tipuri si cu alte concepte de pm (debouncing).

Descriere generală

Un utilizator o sa umple paharelul cu apa. Apasa lung pe buton astfel incat contorul din interiorul arduinou-lui sa fie resetat, si dupa poate sa plece sa isi vada de treaba. Aparatul monitorizeaza atat nivelul de apa din pamant cat si intensitatea luminoasa iar atunci cand sunt depasite anumite limite acesta se “apara” prin udare sau prin tragerea draperiei. Valorile preluate de catre cei doi senzori sunt trimisi constant catre un ecran lcd, de asemenea tot pe ecran o sa apara si procentajul de apa ramas.

Schema bloc:

Hardware Design

Lista piese:

  1. Motor Servo SG90 9g 180 grade X 2
  2. Breadboard
  3. Arduino Uno
  4. Display LCD
  5. Fire
  6. Senzor higrometru capacitiv cu alarma(senzo umiditate pamant)
  7. Modul senzor lumina

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Un sistem de udare de plante automat, care vine la pachet cu o draperie automata impotriva soarelui. Plus o aprofundare mai buna a elementelor de PM.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

  • 12.05.2022 - Creare pagină wiki
  • 5.05.2022 - Alegere temă proiect

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Lista link-uri: - Adaugare buton https://www.arduino.cc/en/Tutorial/BuiltInExamples/Button. - Conectarea ecranului https://mschoeffler.com/2019/06/20/arduino-tutorial-making-the-kmr-1-8-spi-tft-display-work/

Export to PDF

pm/prj2022/dene/irigarecudraperie.1654115786.txt.gz · Last modified: 2022/06/01 23:36 by catalin.popa1407
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0