This is an old revision of the document!
Baby Alarm
Introducere
Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:
Acest ansablu produce o alarma cand microfonul receptioneaza un numar de decibeli ce depaseset un anumit prag, cat si sa afiseze temperatura din camera bebelusului
Are scopul de a trezi parintii daca bebelusul incepe sa planga
Acest proiect a fost ispirat din exemplele din Room of Inspiration
Consider ca acest proiect este util pentru ca nu toti parintii pot dormi in aceeasi camera cu bebelusul lor
Descriere generală
Modul de functionare al proiectului:
microfonul cu sensibilitate inalta detecteaza daca s-a produs zogmot mai mare de 50dB timp de minim 2 secunde.
in momentul in care aceasta conditie este depasita, se aprinde led-ul, iar buzzer-ul incepe sa sune. Pe ecran se afiseaza mesajul “Alerta zgomot!@”
buzzerul si ledul se sting dupa 5s urmand ca microfonul sa fie pus din nou in functiune pentru a detecta zgomot
Totodata, pe ecranul lcd-ului se afiseaza atat in starea de alerta, cat si in starea de liniste temperatura si umiditatea din camera.
Hardware Design
Lista de piese folosite:
placuta Arduino UNO
lcd 16×2 cu convertor I2C
microfon cu sensibilitate inalta
senzor temperatura si umiditate
fire de legatura (tata-tata, mama-mama)
led, buzzer, rezistente
Software Design
Pentru a incarca codul pe placuta am folosit Arduino IDE. Am folosit urmatoarele biblioteci: LiquidCrystal_I2C.h si DHT.h.
Implemetare:
Mi-am definit macro-uri pentru pinii la care erau conectati piesele.
Mi-am initializat lcd-ul si senzorul de temperatura si umiditate.
micVal reprezinta valoarea detectata de microfon, alert este o variabila folosita pentru a detecta cand a fost depasit un anumit sunet de db, iar currentMillis si prevMillis reprezinta contoare ale timpului folosite pentru a vedea la ce diferenta de timp s-a detectat zgomot din nou fata de data precedenta.
In functia setup imi setez ca pinul care asculta microfonul sa fie de INPUT, iar pinii care asculta buzzerul si ledul sa fie de OUTPUT. Totodata, lcd-ul va afisa mesajul “Hello”.
In functia loop, citesc temperatura si umiditatea detectata de senzor si o afisez pe lcd. Daca ne aflam in starea de alerta, afisam pe lcd mesajul “Alerta zgomot!” si aprindem ledul si buzzerul (ele se sting automat dupa 5s si nu o sa mai fie stare de alerta). Daca nu suntem in starea de alerta, citim valoarea detectata de microfon.
Functia readMicrophone() se ocupa cu detectarea nivelului de zgomot din camera bebelusului. Daca aceasta valoare depaseste 50db si se produce intr-un interval de timp mai mare ca 2s atunci se trece pe starea de alerta si parintii sunt anuntati.
Rezultate Obţinute
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse