This is an old revision of the document!


Fire Detector

Introducere

Udroiu Cristian Francesco 333 CC

Acest proiect are ca scop relizarea unui sistem de tip alarma de incendiu. Alarma este conectata in permanenta la un server din internet caruia ii transmite starea. Atunci cand in apropierea alarmei a fost detectat foc, pe langa zgomotul si lumina rosie pe care le va produce, aceasta va transmite si mesaje de informare la server pentru a fi atentionati si in situatia in care nu ne aflam acasa.

Scopul proiectului este crearea unui sistem prin intermediul caruia vom sti in permanenta daca locuinta este in siguranta.

Descriere generală

In momentul in care nu este detectat foc alarma va produce luminarea intermitenta a unui led de culoare albastra care anunta atat faptul ca in camera nu este foc, dar si functionalitatea alarmei. In momentul in care senzorul a detectat foc, acesta va determina stingerea led-ului albastru si aprinderea unui led rosu, dar si producerea unui zgomot facut de buzzer pentru a anunta in casa aparitia focului.

Starea alarmei este in permanenta transmisa la un server in internet prin intermediul unui ethernet shield conectat la placuta, iar utilizatorul va cunoaste mereu starea alarmei in acel moment de timp.

Hardware Design

Piese utilizate :

- Placa de dezvoltare Arduino UNO
- Cablu usb A-B
- Breadboard
- Fire jumper
- Led Rosu si Albastru
- Senzor de flacara infrarosu
- Buzzer
- Ethernet Shield

Placuta de ArduinoUno este conectata prin intermediul unui cablu usb A-B la calculator. Alimentarea se face la o tensiune de 5V.

Ethernet Shield-ul se suprapune cu Arduino, e alimentat tot la 5V si sunt legate prin pinii 13(SS), 12(MOSI), 11(MISO), 10(SCK). Acesta se conecteaza la router printr-un cablu de retea. Serverul din internet pe care se afiseaza starea alarmei este in aceeasi retea cu routerul, calculatorul si implicit shield-ul de ethernet.

Senzorul de flacara infrarosu e alimentat intre GND si VCC=5V. Acesta e conectat la pinul 7 de pe placuta.

Buzzerul, LED-ul rosu si cel albastru sunt legate la pinii 9, 6 si respectiv 12.

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/cstan/100.1653657090.txt.gz · Last modified: 2022/05/27 16:11 by cristian.udroiu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0