pH Meter

Samoila Andrei-Albert 332CB

Introducere

Proiectul consta in realizarea unui sistem care poate masura si afisa pH-ul unui lichid. Scopul acestuia este de a verifica pH-ul unui anumit lichid si de a afla daca este optim pentru utilizare. Eu cred ca acest proiect ar putea fi util atat in scop profesional cat si personal. In domeniul agriculturii, acest sistem poate fi folosit pentru a verifica daca apa care este destinata plantelor poate fi daunatoare acestora pe termen lung. De asemenea, in viata de zi cu zi, acesta poate fi utilizat pentru a determina daca apa destinata consumului alimentar este sanatoasa pentru organismul nostru.

Descriere generală

Proiectul consta intr-un aparat care poate masura si afisa pH-ul unui lichid. Acesta va putea fi configurat in functie de tipul de lichid care este masurat sau de utilizarea acestuia, pentru a determina daca pH-ul este periculos/optim pentru folosinta. Sistemul va determina daca lichidul este alcalin, neutru sau acid. Configuratia activa se va schimba prin intermediul unor butoane de control. Senzor-ul de pH va trimite datele neprelucrate la Arduino UNO, iar acestea vor fi procesate si afisate pe un display LCD. De asemenea, vor exista LED-uri care sa reprezinte prin anumite culori daca lichid-ul este alcalin/acid/netru sau daca acesta este optim din punct de vedere al configuratiei active.

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/cristip/phmeter.txt · Last modified: 2022/05/10 12:37 by andrei.samoila2601
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0