This is an old revision of the document!
Detector de Viteza
Nume: GRIGORE Cosmin Mitica
Grupa: 332CC
Introducere
Dispozitivul poate fi folosit pentru a determina viteza unui obiect, viteza pe care o va afisa pe LCD, iar apoi o va transmite folosind pe un device mobil folosind mediul bluetooth. Dispozitivul are viteza limita de 50 km/h, iar depasirea acesteia face ca LED-ul rosu sa se aprinda, iar Buzzer-ul sa se activeze, altfel se aprinde doar LED-ul verde.
Proiectul isi propune implementarea unui Radar fix, fara a avea nevoie de interventie umana putand fi folosit in diverse scopuri.
Initial am avut in mintea ideea de a implementa un radar fix, care sa afiseze viteza obiectului doar pe LCD, insa mi s-a parut prea usor si am zis sa il fac putin mai provocator si am mai adaugat si modulul bluetooth, activarea led-urilor si a buzzer-ului.
Descriere generală
Dispozitivul isi propune sa determine viteza unui obiect folosind 2 senzori infrarosu. Odata ce obiectul a trecut prin cele doua bariere infrarosu, dispozitivul ii va determina viteza pe care apoi o va afisa pe ecranul LCD. De asemenea, dispozitivul va transmite viteza si pe un device mobile folosind modulul bluetooth. Daca viteza determinata este mai mare decat limita prestabilita de 50 de km/h se va aprinde LED-ul rosu si se va activa buzzer-ul, altfel se va aprinde doar LED-ul verde.
Schema bloc
Hardware Design
Lista componente
1 x Arduino UNO
2 x Senzor Infrarosu
1 x Ecran LCD 1602
1 x LED Rosu
1 x LED Verde
1 x Buzzer
1 x Modul Bluetooth HC-05
1 x BreadBoard
Fire mama-tata, tata-tata
2 x Rezistoare de 460 ohm
1 x Rezistor de 220 ohm
Schema electrica
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse