This is an old revision of the document!
Functionalitatea proiectului: User-ul se foloseste de cele 3 butoane pentru a seta ora si minutul la care sa se elibereze pastila.Alegerea datei va fi intermediata de ecranul LCD, unde vor fi afisate optiunuile pe care utilizatorul le va alege. De asemenea, exista si un buton care declanseaza instant mecanismul. Pastilele se afla intr-un recipient tip palnie aflat atasat de componenta rotativa care se misca cu ajutorul motorului. In momentul in care o pastila trebuie sa fie eliberata, se declanseaza motorul care e atasat de componenta rotativa. Motorul va executa o rotire a componentei rotative intr-o directie pentru ca slot-ul pentru pastila sa se afle in dreptul paharului si va reveni ulterior in pozitia initiala, lasand pastila sa cada in pahar. Paharul se afla pe o langa un senzor PIR, care timp de cinci minute detecteaza miscarea din jurul paharului, daca nu este detectata nicio miscare, se va activa melodia de reminder din nou. Acesta exista pentru a verifica daca utilizatorul ia paharul, deci medicamentul. Atunci cand este eliberata o pastila, se vor activa atat buzzer ul cat si led-ul, iar ecranul LCD va afisa un mesaj corespunzator.
care emite lumină atunci când curge curent prin ea. Electronii din semiconductori se recombină cu găuri de electroni, eliberând energie sub formă de fotoni.
reduce debitul de curent pentru o mai buna functionalitate a circuitului.
are 16 coloane și 2 rânduri. Deci, va avea 32 de caractere în total și fiecare caracter va fi format din 40 pixeli pentru 32 de caractere vom avea (32 × 40) 1280 de pixeli.
sau piezoelectric (piezo pe scurt). Utilizările tipice ale buzzerelor și semnalelor sonore includ dispozitive de alarmă, temporizatoare și confirmarea intrării utilizatorului, cum ar fi un clic de mouse sau o apăsare de tastă.
piroelectrici pentru a detecta energia termică din mediul înconjurător. Acești doi senzori stau unul lângă celălalt și atunci când diferențialul de semnal dintre cei doi senzori se schimbă senzorul se va activa.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.