This is an old revision of the document!


Joc de lumini si sunete securizat

Introducere

Sistemul este format din 2 matrici de leduri, un buzzer si un senzor de distanta. Cand userul va trece mana pe deasupra senzorului efectul luminii si sunetul se vor schimba (vor fi mai multe efecte). Pentru a putea accesa sistemul, userul va trebui intai sa introduca un cod de acces pe un numpad, daca se introduce codul gresit, se va activa o alarma (buzzerul va scoate un sunet de alarma) ce va fi activa pana cand se va introduce un alt cod pentru a o opri.

Descriere generală

Pentru inceput aplicatia va cere un cod (pus de mine 2134), care va activa sunetul si luminile. Daca este introdus gresit buzzerul va scoate un sunet de alarma pana cand se introduce codul de dezactivare al alarmei (tot de mine pus 4321). N-am gasit sa cumpar numpad full cu toate cifrele, asa ca m-am folosit de unul 1×4, doar cu cifrele 1,2,3,4. Dupa ce a fost dezactivata alarma, se va cere din nou codul de acces. Cand codul de acces introdus este corect, va porni muzica si jocul de lumini. Datorita memoriei scazute alocata pentru variabile, am reusit sa pun doar 3 melodii ca sa ramana implementarea stabila, daca puneam mai multe apareau erori la buzzer si la matrici. Melodiile sunt fragmente din: Game of Thrones theme song, Never Gonna Give You Up si Pink Panther theme song. Pe matrici apar diverse forme prestabilite random, astfel: pe una apar forme atunci cand buzzerul se activeaza pe o nota, iar cealalta cand nu e nicio nota, deci matricile nu vor lumina in acelasi timp, ci intermitent. Melodia se poate schimba activand senzorul ultrasonic, ceea ce se face de la o distanta de maxim 5 centimetri. Potentiometrul are rolul de a accelera sau decelera melodia.

Schema Bloc

Hardware Design

Piese necesare:

  • Arduino Uno
  • breadboard
  • fire
  • 2 x matrice de leduri
  • buzzer
  • senzor de distanta
  • tastatura matriceala
  • potentiometru
  • rezistenta

Schema Electrica

Software Design

TBA

Rezultate Obţinute

TBA

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

21.04.2022 - Am creat pagina wiki si am adaugat introducere, schema bloc si echipamentul necesar pentru proiect.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/arosca/jocdeluminisisunetesecurizat.1653669393.txt.gz · Last modified: 2022/05/27 19:36 by bogdan_elvis.ghitan
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0