This is an old revision of the document!


Hourglass

Autor : Radu-Alexandru Stancu

Introducere

In cadrul acestui proiect voi realiza o clepsidra creata prin conectarea a doua matrici de leduri, puse cap in cap pe diagonala. Pentru a verifica conditia de inclinare a clepsidrei voi folosi un accelerometru adafruit ADXL345.

Nisipul va fi simulat prin ledurile de pe matricile 8×8.

Lista de piese

1x Arduino Breadboard UNO, 1x Accelerometru Adafruit ADXL345, 2x Matrici LED 8×8, 1x switch, 1x baterie de 7.4 V.

Hardware Design

Aceasta este o afisare rudimentara a componentelor si cum vor fi legate intre ele. Inafara de accelerometrul de pe breadboard celelalte componente nu sunt permanente si probabil nu vor aparea in cadrul proiectului final.

Aceasta este schema imbunatatita a proiectului. Bateria legata va fi de 7.4V, nu de 9V. Schema a fost realizata in programul Fritzing.

Aceasta este schema electrica a proiectului, realizata tot in programul Fritzing.

Software Design

In cadrul realizarii software am folosit functionalitatile de baza ale librariilor exstente in Arduino IDE. Pe langa acestea am inclus si o librarie externa LedControl.h care ma ajuta cu manipularea ledurilor in matricile de 8×8 si una pentru accelerometrul ADX345 datorita functiilor implementate in cadrul acesteia pentru controlul si calibrarea axelor pe care acesta le foloseste cand determinam cum ar trebuii sa “curga” nisipul pe matricile led.

Rezultate Obţinute

TBA

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Aici voi arata progresul in cadrul lipirii cu fludor a pinilor pe piese si a bateriei externe pe care o folosesc.

Matricile de leduri, accelerometrul si bateria de 7.4V inainte de izolare cu banda. Ultima poza din dreapta este o poza din cadrul primei incercari de a lipi cu fludor.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/arosca/hourglass.1653596312.txt.gz · Last modified: 2022/05/26 23:18 by radu.stancu0711
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0