This is an old revision of the document!


Masurarea Turbiditatii Apei

Introducere

Proiectul consta intr-un aparat de masurare a turbiditatii apei. Senzorul de turbiditate al aparatului trebuie introdus in apa si se vor astepta rezultatele primite de la buzzer, cele doua led-uri si display-ul LCD.

Descriere generală

Buzzer-ul creeaza un zgomot de o intensitate direct proportionala cu nivelul de lichid transparent. Led-ul rosu este aprins cat timp mediul in care a fost introdus nu transparent, se aprinde led-ul albastru atunci cand mediul este suficient de curat (transparent), astfel putem determina daca lichidul este sau nu potabil. Display-ul LCD afiseaza valorile oferite de catre senzorul de turbiditate. Cu cat rezultatul afisat este mai mic cu atat continutul este mai opac, cu cat rezultatul este mai mare cu atat lichidul este mai transparent.

Hardware design

Schema Circuitului: Schema Bloc:

Lista componentelor

  1. Arduino Uno
  2. Breadboard
  3. Display LCD
  4. Buzzer
  5. LED de culoare verde
  6. LED de culoare albastra
  7. Senzor de masurare a turbiditatii apei
  8. Buton
  9. Rezistente

Software Design

Proiectul a fost realizat folosind ca unic mediu de dezvoltare Arduino IDE. Pentru a citi valorile date de catre senzor, am apelat analogRead(). Pentru a obtine o valoare proportionala cu nivelul de turbiditate afisat de catre senzor am folosit functia map pentru a converti valorile date la cifre intre 0 si 9, pe care ulterior le-am folosit pentru a seta rezonanta buzzerului. Am creat o functie displayNumber ce citeste valoarea oferite de sonzor si o afiseaza pe ecranul LCD Led-ul verde se va aprinde doar daca pe LCD se va afisa o valoare mai mare decat 7. Led-ul albastru se aprinde doar in cazul in care valoarea afisata de LCD va fi mai mica decat 7. Intreg algoritmul va fi pus in functiune la apasarea butonului albastru.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Am invatat cum sa lucrez cu componente hardware si cu particularitatile Arduino. De asemenea mi-am reamintit anumite informatii invatate in anul II la Electronica Digitala.

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/amocanu/turbiditateapa.1654165377.txt.gz · Last modified: 2022/06/02 13:22 by ana_maria.stratan
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0