This is an old revision of the document!
* Implementare cod:
La inceput, am conectat GND-ul si alimentarea de 5V al Arduino-ului la cele 2 breadboard-uri small, apoi am conectat si cele 2 breadboard-uri intre ele. De asemenea, am conectat plusul si minusul de jos cu cele de sus pentru a avea alimentare pe ambele parti. Pe primul breadboard am realizat un montaj format din 9 rezistente de 220 ohmi si 9 led-uri, pe care le-am legat in cascada, adica sa se aprinda unul dupa altul. Am conectat senzorul de miscare PIR la circuitul meu, care atunci cand detecteaza miscare declanseaza montajul de led-uri. Apoi am conectat un buzzer la circuit care scoate zgomote atunci cand senzorul PIR detecteaza miscare. Acesta are mai multe niveluri de intensitate a zgomotului in functie de densitatea gazului (low, medium, high), pe care o sa il vedem in codul in Arduino. Am folosit o rezistenta de 0.5 kohmi ca sa nu prajim componentele. Apoi am conectat un senzor de gaz care declanseaza montajul de becuri si buzzerul atunci cand detecteaza gaz. Am folosit o rezistenta de 5 kohmi pentru a nu arde componentele. Dupa aceea, am conectat un LCD pentru a afisa un intrus in caz de miscare sau nivelul de gaz in caz de gaz. Am folosit aproape toti pinii Arduino-ului si cei analogici, intrucat acestia pot fi folositi ca cei digitali.
Acest sistem de alarma poate fi utilizat in orice imobil. Proiectul a fost o experienta interesanta deoarece am invatat cum trebuie utilizata fiecare componenta si cum se conecteaza intre ele, fiind primul proiect de acest tip.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.