This is an old revision of the document!


Pong Game

Introducere

Proiectul consta intr-un joc de tipul Pong in care utilizatorul isi va putea controla “caracterul” prin intermediul butoanelor si va putea juca impotriva unui alt utilizator real sau impotriva calculatorului propriu-zis, totul fiind afisat pe un ecran LCD.

Descriere generală

Imediat dupa startul programului, jucatorul va putea alege modul de joc (single/multi player), “caracterul” controlat de acesta fiind reprezentat de un dreptunghi care se poate deplasa pe axa Oy (in sus/jos) prin intermediul celor doua butoane. Cei doi jucatori sunt nevoiti sa “respinga” mingea reprezentata de un cerc care, in momentul atingerii uneia dintre laturi (stanga/dreapta), va incrementa scorul utilizatorului corespunzator si jocul se va relua. Jocul se opreste in momentul in care unul dintre utilizatori atinge un scor prestabilit, ulterior afisandu-se un mesaj specific.

Hardware Design

Listă de piese:

  • Arduino Mega
  • Breadboard
  • Ecran LCD
  • 4 butoane

Software Design

In cadrul dezvoltarii acestui proiect am utilizat libraria Adafruit cu scopul de a putea folosi display-ul LCD pe care jocul va fi afisat. Ambii jucatori sunt reprezentati de cate o linie cu dimensiunea de 90 de pixeli, iar mingea este afisata printr-un simplu pixel.

De fiecare data cand mingea atinge unul dintre cei doi “pereti” verticali, pe ecran va fi afisat timp de 5 secunde scorul corespunzator celor doi jucatori, iar ulterior jocul se va relua. Acesta va fi incheiat in momentul in care unul dintre jucatori atinge scorul 5, in momentul respectiv afisandu-se un mesaj specific cu id-ul player-ului castigator.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/agmocanu/pong_game.1653570595.txt.gz · Last modified: 2022/05/26 16:09 by mihai.stefan0811
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0