This is an old revision of the document!


Distance Game

Realizat de Bolozan Andrei

Introducere

Proiectul acesta reprezinta un joc in care omul (sau palma acestuia) trebuie sa se pozitioneze la o distanta indicate de arduino. In cazul in care el reuseste se aprinde un led verde si se trece la nivelul urmator (se scade timpul cu 2 secunde). In cazul in care el nu reuseste se aprinde un led rosu si se afiseaza scorul final(numarul de nivele trecute).In ambele cazuri se produce un sunet.

Descriere generală

Hardware Design

* Lista cu componentele folosite:

  • Arduino Uno
  • Ecran LCD 16×2
  • Potentiometru
  • Buton
  • Senzor Distanta
  • Diferite Rezistente
  • Materiale constructii(placa PCB, fire)
Pini piese Pini Arduino UNO
RS 11
EN 10
D4 5
D5 4
D6 3
D7 2
Button 6
Echo8
Trig7
Buzzer9
LED Rosu12
LED Verde13

Software Design

* Librarii folosite

  • Am folosit libraria LiquidCrystal.h

Implementare cod

* Am definit un LCD . * In functie setup am initializat un LCD (16 x 2). * Am initializat pini folositi. * Cu ajutorul variabilei globale sceneManager prezentam scena dorita:

  • 0 → openingFrame(este prezentat titlul jocului).
  • 1 → mainMenu(se prezinta instructiunile si se astepta apasarea butonului).
  • 2 → mainGame(rularea jocul).

* openingFrame: Cu ajutorul LCD-ului afisez titlul jocului sit rec la scena urmatoare.
* mainMenu : Cu ajutorul LCD-ului afisez instructiunile jocului si astept ca pe pinul butonului sa se citeasca 1 logic(butonul sa fie apasat). In caz ca da atunci se trece la scena urmatoare.
* mainGame :Initial numarul de secunde alocate primului nivel sunt 15. Cu ajutorul unui for inceracm sa imitam trecerea celor 15 secunde(forul itereaza de la 0 pana la t*10 si de cate ori iterezeaza aplica un delay de 100 de secunde). In acest for citim distanta jucatorului fata de aparat si o afisam alaturi de distanta pe care trb sa o indeplineasca( aceasta este alesa la intamplare la inceputul jocului). Cand se iese din for inseamna ca s-a terminat jocu si verificam ce la ce distanta se afla jucatorul. Daca acesta a reusit sa se plaseze la distanta corecta(+- o variatie deltaDist) atunci afisam un mesaj “Good Job!” pornim buzzer ul si ledul verde pentru 1 secunda si trecem la urmatorul nivel(incrementam score si decrementam timpul de asteptare).\\Daca acesta nu a reusit atunci aratam pe LCD mesajul “Fail ☹” arata m scorul current pornim buzzerul si ledul rosu pentru 1 secunda si trecem la scena mainGame. In cazul in care jucatorul este bun si ajuns la un nivel in care timpul de reactie este mai mic fata de 7 atunci se afiseaza mesajul “ You win” si se aprind ledurile alternativ si se trece la scena cu mainMenu.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/agmocanu/distancegame.1653504245.txt.gz · Last modified: 2022/05/25 21:44 by andrei.bolozan
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0