This is an old revision of the document!
Stoian Cătălin, 331CB
Proiectul este un traducator din alfabetul latin in cel Morse si invers. Pentru a traduce in Morse, se scrie fraza pe laptop-ul conectat si se transmite placutei Arduino folosind interfata seriala. Placuta transforma fraza atat in impulsuri auditive, cat si luminoase. Invers, se pot introduce caractere din alfabetul Morse folosind butoanele conectate. Pe LCD-ul conectat la Arduino se va statusul curent al placutei (traducere, waiting etc.). Va exista si un buton special, de panica. Acesta anuleaza orice traducere anterioara si transmite S.O.S. Este prezent si un potentiometru prin care se poate modifica viteza de transmitere a semnalelor.
Am venit cu ideea pentru acest proiect dintr-o curiozitate, deoarece nu stiu alfabetul Morse, dar tot as vrea sa stiu cum s-ar auzi/vedea diverse mesaje (iar un traducator online nu imi satisface suficient curiozitatea).
Modul in care interactioneaza modulele este unul destul de simplu: butoanele de input (precum si cel de panica) actioneaza doar ca input, trimitand semnale catre placa Arduino. LED-ul, LCD-ul si buzzer-ul sunt toate output-uri - LED-ul si buzzer-ul redau output-ul traducerii, iar LCD-ul indica starea curenta a sistemului. Comunicarea cu PC-ul este speciala, deoarece este bidirectionala - PC-ul trimite mesaje care urmeaza sa fie traduse, dar si primeste traducerile mesajelor primite la restul input-urilor.
Lista de piese:
Mediu de dezvoltare: Arduino IDE Functii implementate:
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
30.04.2022 - Crearea paginii, scrierea introducerii si a listei de piese
08.05.2022 - Introducerea diagramei proiectului
16.05.2022 - Testarea individuala a tuturor componentelor
20.05.2022 - Combinarea componentelor
21.05.2022 - Scrierea codului in Arduino IDE