Butonul de start face o ciclare intre starea de preluare date si cea idle.
Initial, sistemul e idle, si se asteapta schimbarea starii, adica nu preia sau trimite date. Este aprins un LED albastru.
Cand e apasat prima oara, se trece in starea de preluare date, prin care un LED rosu e aprins. Daca e apasat iar, sau nu mai are spatiu MicroSD-ul, se trece in starea idle iarasi.
La urmatoarea apasare, se reia ciclul, in starea idle.
Datele de la MPU9250 sunt comunicate prin protocolul I2C. Acestea apoi sunt puse sa fie scrise intr-un fisier csv, dar care initial ajung intr-un buffer, inainte de scriere. Buffer-ul acesta se goleste atunci cand devine plin sau se inchide fisierul. Astfel, exista o eficienta mare in scrierea datelor pe cardul SD. Datele sunt adaugate in cadrul unui singur fisier, pana ce se schimba starea sau MicroSD-ul e plin. Are loc in starea de preluare date.
Datele de pe cardul SD pot fi apoi accesate de pe calculator, cel mai probabil printr-un script python, deoarece datele sunt doar pe un fisier csv.
Atunci cand are loc preluarea datelor de la senzor, un buzzer va face un sunet scurt, dupa fiecare minut trecut.
Lista de piese:
Mediul de dezvoltare e Arduino Software (IDE) folosind programatorul AVRISP mkII. Am folosit 2 biblioteci externe, SdFat de la https://github.com/greiman/SdFat pentru lucrul cu cardurile microSD de dimensiuni mai mari de 2gb (si deci, de tip fat32) si MPU9250 de la https://github.com/hideakitai/MPU9250 pentru preluarea de date de la senzor.
In afara de handler-ele de intreruperi, am implementat si functia care scrie datele intr-un fisier csv.
Un proiect aproape complet, cu interactiunea MPU9250 - Arduino - MicroSD realizata. Pe cardul SD se pun datele accelerometrului si unghiurile calculate, care apoi pot fi filtrate si folosite intr-un program de gestionare de date (ex: python3)