Door Lock

Autor: Oprea-Ioan-Lucian

Introducere

Pentru acest proiect am pornit de la ideea inchiderii sau deschiderii automate pentru o anumita usa ce este securizata cu un anumit id.O situatie practica poate fi intr-o companie in care angajatii au o anumita cartela pentru a deschide avand un anumit program bine definit.(usa se deschide cu cartela doar intr-un anumit interval).

Aceasta solutie este benefica intrucat pe langa asigurarea functionalitatii pentru o anumita entitate aceasta reprezinta si o metoda de securitate.Mai mult decat atat, am utilizat un modul Bluetooth pentru a putea conecta robotelul la alte dispozitive.

sketch_jun01a.zip

Descriere generala

Robotul simuleaza un sistem de securitate bazat pe cartela ce pleaca de la ideea unei usi de cancelarie care se deschide cu un anumit id. Am folosit o cartela RFID si un servomotor care incepe sa functioneze atunci cand este introdusa cartela corespunzatoare aprinzandu-se un led verde si un sunet scos de buzzer.In caz contrar se va aprinde ledul rosu si va scoate un sunet caracteristic.

Schema bloc:

Hardware Design

Lista componente
 • Arduino UNO
 • BreadBoard
 • Mini BreadBoard
 • Modul bluetooth HC-05
 • RFID
 • ServoMotor
 • LCD 1602
 • Leduri (de mai multe culori)
 • Potentiometru
 • Buzzer - Tip : Pasiv
 • Fire de legatura mama-tata
 • Fire de legatura tata-tata
Schema electrica

Software Design

Pentru realizarea codului am utilizat mai multe biblioteci precum SPI.h , LiquidCrystal.h , MFRC522.h sau Servo.h pentru a putea conecta fiecare piesa in parte.Pentru a putea implementa functionalitatea proiectului a trebuit o biblioteca speciala pentru rfid ( linkul in bibliografie ) pentru a afla id-ul unic al componentei.

In partea de cod, avem mai multe mesaje pentru simularea unei interactiuni cu clientii.Pentru verificarea cartelei de intrare prin intermediul functiilor specifice transpunem datele intr-un string ca apoi sa comparam cu id-ul pe care l-am determinat prin tehnica de mai sus.In cazul in care cartela are un id corespunzator acesta va activa buzzerul , se va aprinde ledul verde iar pe ecran se va afisa mesajul corespunzator.In caz contrar,se vor efectua aceleasi actiuni pentru ledul rosu si se va afisa mesajul corespunzator.

Rezultate Obtinute

Concluzii

A fost o experienta frumoasa ,intrucat a fost primul meu proiect mai serios ce a avut legatura cu arduino.In etapele alcatuirii proiectului am avut mai multe dificultati si probabil cea mai semnificativa a fost cea cu potentiometrul.Pentru asamblare nu am avut un potentiometru functional si a trebuit sa improvizez din cod.In final pot spune ca scopul proiectului a fost indeplinit si am avut a lot of fun muncind la el.

Download

Jurnal

26.04.2021 - Comanda piese

02.05.2021 - 24.04.2021 Construit proiect(partea de Hard) + lipit

25.05.2021 - 26.04.2021 Alcatuire cod

01.06.2021 - 04.05.2021 Completare pagina wiki

Bibliografie/Resurse

pm/prj2021/avaduva/doorlocksystem.txt · Last modified: 2021/06/03 10:29 by ioan_lucian.oprea
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0