Fingerprint Door Lock

Autor: Adrian Argint
E-mail contact: Adrian Argint

Introducere

Deblocarea prin amprenta digitală a câștigat beneficii enorme în comparație cu încuietorile ușilor convenționale cu cheie, încuietorile prin taste fără cheie sau încuietorile folosind cititor de carduri. Astfel, încuietorile ușilor cu amprentă depășesc protecția, comoditatea și viteza de securitate.

Descriere generală

Plăcuță Arduino este conectată la un senzor de amprentă și la o încuietoare electrică. În momentul în care se introduce o amprenta cunoscută atunci încuietoarea se va deschide. În caz contrar, nu se întâmplă nimic. De asemenea, există posibilitatea de a se reține o nouă amprentă prin conectarea plăcuței la laptop.

Hardware Design

Piese utilizate

 1. Arduino UNO
 2. Senzor amprenta
 3. Incuietoare electrica
 4. Releu
 5. Breadboard
 6. Led RGB
 7. Buton
 8. Buzzer
 9. Rezistente

Incuietoarea electrica functioneaza la o tensiune de 12V.

Senzorul de amprenta este alimentat de la placuta cu 5V, la fel si ledul RGB si butonul.

Schema electrica

Software Design

Verificare amprenta

Modul de “verificare amprenta” este activ 99% din timp, deoarece acesta “defineste” proiectul.

Partea de setup contine setarea porturilor pe care se afla incuietoarea electrica, ledul RGB, butonul si buzzerul, dar si verificarea ca senzorul de amprenta este pregatit pt functionare (cablarea este corecta).

Partea de loop asteapta o amprenta valida sau apasarea butonului pentru a deschide incuietoarea. In cazul in care se foloseste o amprenta nerecunoscuta, placuta porneste alarma (led aprins-stins + buzzer).

Inrolarea amprenta

Modul de inrolare amprenta trebuie incarcat manual pe placuta Arduino UNO. Acest mod intreaba pentru un numar intre 1 si 127 pentru a stoca amprenta ce urmeaza a fi inregistrata. Urmatorii 2 pasi sunt plasarea degetului pe senzor de doua ori.

In timpul inrolarii pot exista erori precum:

 1. cele 2 amprente nu se potrivesc
 2. imagine neclara
 3. eroare la stocare in locatia data ca numar la primul pas

Rezultate Obţinute

Concluzii

Placuta Arduino UNO ofera posibilitatea implementarii unor proiecte result-oriented, ceea ce aduce o satisfactie celor care le pun in practica.
Incuietoare pe baza de amprenta actuala are posibilitatea adaugarii multor noi noi functionalitati, precum un ecran LCD care ar ajuta la inregistrarea unei noi amprente. Acest lucru este imposibil fara un afisaj digital intrucat nu se poate verifica ca amprenta a fost inregistrata sau apari erori. Mai mult, cu ajutorul unui ecran LCD se poate implementa si stergerea amprentelor.

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2021/amocanu/fingerprint_door_lock.txt · Last modified: 2021/05/26 14:26 by adrian.argint
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0