PoV

Nastase Andrei - 335CB

email : nastaseandrei1997@yahoo.com


Motivație proiect

Am ales acest proiect deoarece mi s-a parut unul dintre cele mai interesante idei si poate fi utiliat pentru a transmite un mesaj intr-un mod captivant, care nu asteapta prea mult sa fie observat.


Descriere proiect

Ideea de baza a proiectului este realizarea unui dispozitiv care sa redea cu ajutorul unor leduri o imagine persistenta viziunii umane (Persistent of Vision). Dispozitivul o sa primeasca mesajul in codul sursa pe care il va afisa utilizand ledurile puse la dispozitie care vor fi rotite cu o viteza suficient de mare astfel incat sa se creeze fenomenul de POV.


Schema proiectului


Schema hardware


Lista componente

Piesa Bucati Pret
Piese de baza ale placii 1 -
Rezistente 8 5
Ventilator 1 30
Jack alimentar 1 10
Cabluri de legatura 10 10
Baterie 1 -
LED-uri 8 10

Design Hardware


Software Design

Mediu de dezvoltare: Am scris cod C în editorul de text Visual Studio Code și am creat un Makefile cu care compilez codul pentru placuță.

Bootloader: HID Boot Flash


Rezultate Obţinute


Concluzii

Proiectul nu a fost dus la bun sfarsit deoarece ventilatorul folosit drept motor de rotatie nu face fata greutatii la care este supus din partea placii pe care sunt amplasate bateria, ledurile si placuta atmega324. Una dintre cele mai dificile parti este echilibrarea placii suport pentru ca in timpul rotatiei sa nu se creeze oscilatii sau miscari ale suportului. Desi rezultatul nu este cel dorit sunt multumit cu ce am obtinut. Daca motorul functiona mai bine as fi putut face ceva si cu partea de lumini insa viteza fiind insuficienta nu s-a putut realiza acest lucru.


Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/rbarbascu/nastase_andrei.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0