2 Player Reactor

Introducere

Proiectul doreste implementarea jocului 2 Player Reactor, disponibil pe App Store si Google Play. Acum cativa ani, acesta era jocul preferat al meu si al prietenilor mei, asa ca am ales sa il implementez in cadrul proiectului de PM. Jocul se desfasoara in minimum 2 jucatori, dar exista variante si cu 4 jucatori. Regulile jocului sunt simple: pe un ecran vor fi afisate o serie de mini-questuri (de exemplu: countdown clock, find the sad face, correct color, 5 different shapes etc.); pe ecran se vor succeda niste imagini la un interval mic de timp; primul jucator care apasa pe buton si care raspunde corect va primi un punct, iar celalalt jucator nu va primi nimic. Este de mentionat faptul ca daca un jucator greseste un raspuns, acestuia i se va scadea 1 punct din scorul total. Jocul este castigat de jucatorul cu cele mai multe puncte.

Descriere generala

Mini-questurile vor fi preluate prin intermediul unui card MicroSD. Fiecare jucator va avea un led care se va aprinde daca acesta a raspuns corect si mai rapid decat oponentul.

Schema bloc

Schema electrica

Hardware Design
  • Kit PM de baza;
  • 2 butoane;
  • Card MicroSD;
  • LCD;
  • 2 LED-uri;
  • Fire.
Software Design

Din pacate, nu am reusit sa implementez decat un singur mini-game (The Countdown). Pe ecran se afiseaza o numaratoare inversa, care scade la fiecare secunda. De la secunda 5 incolo, jucatorii vor numara in gand secundele pana la 0. Jucatorul care apasa pe buton in intervalul de timp cel mai scurt fata de “Countdown-ul” oficial este declarat castigator.

Mediu de dezvoltare

Am folosit codul din cadrul laboratorului 1 pentru LCD si l-am editat cu ajutorul Sublime Text.

Rezultate obtinute

Concluzii

Din pacate proiectul nu este finalizat din cauza faptului ca m-am lasat cu acesta spre sfarsitul semestrului. Cu siguranta voi mai lucra la el deoarece chiar vreau sa implementez unul dintre jocurile mele favorite cu ajutorul materiei acesteia.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/rbarbascu/2pr.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0