BrickBoy

Țeculescu Octavian-Alexandru 335 CC
Facultatea de Automatica si Calculatoare

Intorducere

In spiritul consolelor clasice si jocurilor handheld ce predateaza super popularul Nintendo Switch, am decis ca proiectul meu sa fie un omagiu adus acestora. Scopul final este implementarea unei miniconsole portabile ce va avea ca interfata cu lumea externa un ecran pe care va afisa jocul curent si un numar de butoane prin care utilizatorul va interactiona cu jocul. Pe consola se va putea juca macar un joc, un clasic, precum Tetris sau Snake.

Componente

  • Kit-ul de baza
  • Butoane suplimentare + placuta de test
  • Display LCD Nokia5110

Schema bloc

Schema electrica

Cablaj

Implementare

Pentru partea software a proiectului (acesta fiind un omagiu consolelor handheld vechi), am ales sa implementez un joc clasic: Tetris. Acesta a fost implementat folosind o matrice pentru reprezentarea interna a celulelor, car apoi a fost translatata (inclinata la 90 de grade) pe ecran. Inclinarea a fost o decizie de design cauzata de latimea dominanta a ecranului de nokia, in discrepanta cu accentul pe inaltime caracteristica a jocului de Tetris. Un numar de butoane ofera controale de baza pentru joc, precum rotirile (butonul alb si butonul negru) si deplasarea in timpul coborarii (butoanele rosii). Nu toate butoanele au o actiune atribuita, desi acestea sunt legate. Motivul este din nou unul de design, incercand imitarea cat mai buna a consolelor Gameboy.

Codul

Concluzie

Nu as fi spus ca o sa fie asa interesant sa lucrez pe mai mult decat partea software a unui proiect. Pot spuneca m-am inselat, iar in viitor mi-ar placea sa mai experimentez cu astfel de proiecte.

Bibliografie

Link download: brickboy

Biblioteca Nokia5110 LCD: https://github.com/LittleBuster/avr-nokia5110

pm/prj2019/ostiru/brickboy.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0