Melania Georgescu - Sintetizator Muzical

Descriere

Sintetizatorul este un instrument muzical electronic care poate produce o varietate de sunete prin generarea și combinarea semnalelor de diferite frecvențe. Sintetizatoarele produc semnale electrice care sunt amplificate și redate prin difuzoare sau căști.

Introducere

Pentru proiectul la PM voi realiza un sintetizator muzical digital portabil folosind micro-controllerul ATmega324. Cu ajutorul potentiometrelor si a butoanelor, ATmega va putea produce diferite efecte sonore melodiei in curs de rulare (prin modularea frecventei) sau se pot genera alte sunete (de pian, chitara, etc.). Prin intermediul unui LCD se vor afisa efectele si setarile curente pentru ca utilizatorul sa vada exact ce se intampla.


Schema Bloc

Lista de Piese

  1. Difuzor de 8Ω si 0.5W
  2. 10 Butoane
  3. 1 Potentiometru
  4. 1 LCD 1602
  5. Catalex MicroSD Card Module
  6. Rezistente: 3 de 100Ω pentru led, 1 de 220Ω pentru difuzor
  7. 1 led RGB
  8. Cabluri mama-mama

Schema Electrica

Software

8 butoane se folosesc pentru a genera gama. Inca 2 pentru a selecta melodia (inainte-inapoi). Pentru aceste 2 butoane am folosit un timer. Daca se asteapta 3 secunde de la selectarea melodia aceasta va incepe sa cante, iar daca se trece la urmatoarea, cea din urma se opreste. Fiecare apasare a butonului va fi afisata pe LCD: ce nota muzicala canta sau ce melodie a fost selectata. De asemenea, se va aprinde un led cu o culoare diferita la fiecare buton. Am folosit librariile pentru lcd, cardul SD si sistemul de fisiere.

Resurse

pm/prj2019/mlungoci/odyssey.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0