Abecedar pianistic

Contact

Email: ioan.constantin97@gmail.com

Introducere

Acest dispozitiv are rolul de a ajuta utilizatorul sa interpreteze o melodie deja aleasa folosind apasarea butoanelor. Se va pune la dispozitia utilizatorului o legenda cu notele muzicale si la fiecare pas ii va fi aratata nota pe care trebuie sa o atinga. Exista optiunea de a asculta inregistrarea melodiei originale si optiunea de a te muta la octava superioara sau la octava inferioara.

Descriere generala

Notele muzicale dintr-o octava de care vom tine cont sunt do, do#, re, re#, mi, fa, fa#, sol, sol#, la, la#, si. Vom ignora bemolii intrucat do# este echivalent cu re bemol, re# este echivalent cu mi bemol, etc. si ii vom ignora pe mi#, care este fa si pe si#, care este do-ul din urmatoarea octava. Astfel, primele 7 clape albe din poza reprezinta notele do, re, mi, fa, sol, la, si, iar primele 5 clape negre sunt notele do#, re#, fa#, sol#, la#:

Schema bloc

Schema electrica

Hardware design

Lista de piese

  • ATMEGA 324
  • 12 Butoane
  • Difuzor
  • LCD
  • LED-uri
  • Rezistente
  • Condensatoare
  • Diode

Software design

Pentru trecerea la clapele negre (notele considerate cu #) sau revenirea la clapele albe se apasa pe BTN. De asemenea exista 2 butoane prin care se pot parcurge cele 5 octave ascendent sau descendent (am ignorat primele 2 octave pentru ca frecventele erau mici).

Rezultate obtinute

https://www.youtube.com/watch?v=0TZlQhlVlPo

https://www.youtube.com/watch?v=RjKBiM7vX-Y

https://www.youtube.com/watch?v=--3i_iTWKYQ&t=20s

Download

Surse

Schema electrica

Jurnal

Tema, descrierea proiectului, schema bloc si lista de piese - 21.04

Schema electrica - 05.05

Surse, link-uri spre demo si design - 24.05

Bibliografie/Resurse

Generare PDF

pm/prj2019/mlungoci/abecedar_pianistic.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0