Pedometer

Email: andreeafidel28@gmail.com

Introducere

Proiectul consta in realizarea unui pedometru, un aparat care monitorizeaza in timp real numarul de pasi efectuati de utilizator. De asemenea, el va calcula si numarul de calorii pierdute, avand ca scop incurajarea mersului pe jos.

Descriere generala

In implementarea proiectului voi folosi un accelerometru, de la care voi prelua datele corespunzatoare si voi afisa pe LCD numarul de pasi impreuna cu numarul de calorii pierdute. Mai mult decat atat se poate seta un numar de pasi tinta, iar cand acesta va fi atins buzzer-ul va produce un sunet de atentionare.

Schema electrica

Hardware Design

Lista de piese

  • PCB
  • Pachetul cu componentele de baza
  • Modul accelerometru
  • Modul LCD
  • Buzzer

}

Software Design

Aplicatia foloseste biblioteca pentru LCD utilizata si in cadrul laboratorului.

Programul citeste aproape continuu data de la accelerometru, de pe toate cele 3 axe (x, y, z), folosind un timer cu frecventa de 100Hz. Periodic, (folosind un alt timer, cu frecventa de 1 Hz), analizez datele acumulate.

In timpul mersului obisnuit, semnalul pe una dintre axe va iesi in evidenta. Axa activa este cea pentru care diferenta dintre minimul si maximul inregistrat este maxima. Actualizez un prag dinamic, folosindu-ma de maximul si minimul inregistrat pe axa activa. Astfel, este posibil sa se fi inregistrat un pas daca pe axa activa s-a facut o trecere prin prag. Am incercat sa obtin o oarecare flexibilitate in inregistrarea unui pas, deoarece acest prag este dinamic, fiind actualizat constant.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2019/mlungoci/85623.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0