Date de contact: Rares Ciubotaru
Proiectul ales consta in realizarea unui dispozitiv care sta in camera si iti afiseaza informatii utile legate de compozitia aerului.
Prin intermediul acestui proiect, doresc sa imi pun in practica notiunile dobandite in cadrul cursului si laboratorului de PM. Constructia acestui proiect implica imbinarea conceptelor Hardware, Software si putina creativitate pentru a ii conferi o forma placuta dispozitivului, care se potriveste cu camera.
Am ales acest proiect deoarece uneori ma trezesc cu dureri de gat atunci cand aerul din camera nu are umiditatea potrivita.
Prin intermediul unui set de senzori voi capta si prelucra date despre aerul din interiorul camerei, urmand sa informez utilizatorul in cazul in care caitatea aerului nu este optima pentru desfasurarea activitatilor
Lista de piese:
Am folosit Ecranul nokia5110 si o biblioteca pentru a scrie caractere pe ecran. Senzorul de temperatura si umiditate l-am conectat la PA1 si am folosit o biblioteca pentru a citi valorile acestuia. Senzorul de gaz l-am conectat la un pin ADC (PA0) si citesc valorile analogice pe care le trimite. Pentru a ma asigura ca valorile citite de mine sunt in concordanta cu aerul din incapere, am conectat o turbina care ventileaza continuu aerul. Pentru a spori functionalitatile proiectului am conectat si un buton, la pinii PC1 si PC0 si am ridicat si rezistenta de pull-up. La apasare, butonul lumineaza ecranul iar in locul valorilor citite de senzori si afisate pe ecran, apare o incadrare a valorilor intre niste parametri obiectivi. De exemplu temperatura sub 18 grade e considerata joasa, intre 18 si 25 normala si peste 25 e considerata prea ridicata. Idem pentru umiditate si gradul de poluare.
In urma executarii proiectului am ajuns la concluzia ca practiaca este semnificativ mai grea decat teoria. Mi-am ales un proiect mai usurel, deoarece voiam sa ma asigur ca reusesc sa il termin pana la final si mi-a luat mult mult mai mult timp decat ma asteptam.