Introducere

Proiectul consta in realizarea unui pian pe care se poate inregistra secventa de note cantata pe butoane. De asemenea, vor exista led-uri care se vor aprinde odata cu apasarea butoanelor. Secventa inregistrata va putea fi apoi redata.

Scopul proiectului este de a realiza un pian functional, util pentru a ajuta incepatorii sa vada cum este un pian simplist si pentru a putea vedea cum suna ce s-a cantat la el, in vederea exercitiului muzical.

Prin acest proiect, doresc sa aplic notiunile invatate la laboratorul de PM si sa realizez un proiect practic.

Consider ca este un proiect util atat pentru mine cat si pentru utilizatori, deoarece voi aprofunda cele invatate, iar proiectul este util pentru divertisment, putand reda secvente muzicale.

Descriere generala

Pianul functioneaza astfel- vor fi 10 butoane care au asignate note muzicale, precum si 2 butoane pt inregistrare/redare inregistrare. Cand un buton se va apasa, ledul aferent lumineaza, iar sunetul este redat. La apasarea butonului de inregistrare, secventa canatat din acel moment va fi retinuta pana cand se precizeaza oprirea inergistrarii tot prin apasarea butonului respectiv. Apasarea celuilalt buton care nu reda sunet, va porni redarea melodiei cantate.

Hardware Design Lista de piese:

- ATmega 324

- buzzer

- 12 butoane

- fire de legatura

- led-uri

Schema electrica

Software Design

- am setat 8 pini de intrare pentru clape, 2 pentru butoanele de inregistrare/ redare, 10 pini pentru leduri si un pin pentru cercul de leduri rgb - inregistrarea se bazeaza pe retinerea secventei cantate intr-un vector si redarea acesteia parcurgand acest vector - notele cantate variaza dupa frecventa

- exemplu de verificare a starii unui buton, activand sunetul si ledul aferent:

Rezultate obtinute

Video

Concluzii

A fost un proiect foarte interesant, deoarece am imbinat hardware cu software, si am reusit sa fac un aparat functional de la zero. Prin acest proiect mi-am fixat anumite notiuni si am inteles mai bine legatura dintre hardware si software.

Descarcari

Bibliografie/Resurse

http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/prj2019/imatesica/pian-cu-inregistrare?do=export_pdf

pm/prj2019/imatesica/pian-cu-inregistrare.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0