Line Follower

E-mail: Serban Cozma

Introducere

Scopul proiectului este de a construi o masinuta care urmareste o linie neagra pe fundal alb.

Descriere Generală

Descriere

Masinuta se foloseste de un modul de IR pentru a face distinctia intre culoarea alb si negru. Pe baza informatiilor primite de la modul controller-ul da semnale specifice driver-ului de motoare ca masinuta sa urmareasca traseul dorit.

Hardware design

Lista de piese

  • ATmega 324:
  • Driver motoare, L298N:
  • Bara de sonzori IR, QTR-3A:
  • Kit line follower: 2 motoare, 2 roti

Schema Electrica

Software design

Am scris algoritmul in C. Ca si idee de functionare : citesc valorile de la senzorul cu IR si fiecare led are o pondere. Pe baza acelor valori pe care le aflu determin daca linia neagra este intre cele 2 leduri din extremitati ale senzorului. In cazul in care linia neagra ajunge intr-o extermitate a senzorului actionez doar unul dintre motoare ca sa recentrez masinuta. Daca este intre acele extremitati masinuta merge inainte.

Rezultate

Concluzii

Mi-a placut foarte mult ideea de a face o masinuta care sa se controleze singura. A fost o provocare pe care am depasit-o destul de bine. M-am simtit ca un inginer fiindca a trebuit sa combin mai multe cunostiinte pe care le stiu si sa fac sa mearga aceasta masinuta asa cum imi doream. Simplul fapt ca am pus un acumulator de bormasina pe masinuta mi se pare hilar.

Generate PDF

pm/prj2019/dionita/serban123.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0