Introducere & Descriere generala: Proiectul meu simuleaza printarea 2D. Lucrarea mea are ca scop comanda unei imprimante 2D implementata printr-un cadru mobil care se poate deplasa pe doua axe . Pe cadrul mobil se poate fixa un obiect plan precum coala de hartie- cand dispozitivul este folosit ca imprimanta 2D- sau o bucata de cablaj placat care este folosit pentru desenarea cablajelor imprimate . Deasupra se monteaza pe o pozitie fixa elementul de printare -carioca, creion sau marker-. Comanda deplasarii cadrului mobil in solidar cu obiectul de imprimat se face astfel incat elemental de printare sa realizeze modelul incarcat in memorie. Ca software se foloseste Processing 3.5.3.

Schema bloc: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/?ns=prj2019%3Adionita%3A&image=prj2019%3Adionita%3Aschema_bloc.png&do=media. Pentru comunicarea dintre computer si microcontroller am utilizat o interfata seriala FTDI232 care adapteaza comunicarea si protocolul pe TX si RX. Microprocesorul este alimentat printr-un cablu mini-usb de la computer si comanda driverele motoarelor prin cate 4 pini. Cele 2 motoare pas-cu-pas primesc comenzi de la drivere prin cate 4 fire. Un motor are rolul de a deplasa hartia pe axa OX, in timp ce celalalt desfasoara aceeasi actiune dar pe OY. Din punct de vedere al soft-ului ma folosesc de board-ul Mighty Core pentru a putea lucra ca si cu Arduino.

Hardware design: placa de dezvoltare ATmega324A, 2 motoare pas cu pas provenite din dezmembrarea DVD -drive, 2 drivere L298N pentru motoare pas cu pas, SURSA 12V/3A, 1 servomotor tip 9g, modul de comunicare FTDI232.

Software design: Arduino IDE, Processing ID, GRBL, Mighty Core

Schema electrica: http://cs.curs.pub.ro/wiki/pm/?ns=prj2019%3Adionita%3A&image=prj2019%3Adionita%3Alatest_schema.pdf&do=media

pm/prj2019/dionita/2d-printer.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0