Șerban-Matei CONSTANTIN (87692) - Digital Piano

Autorul poate fi contactat la adresa: Login pentru adresa

Introducere

Scopul proiectului este de a reliza un pian digital cu functii de record si playback. Am ales aces proiect deoarece ma voi putea distra cu pianul si dupa terminarea proiectului.

Descriere generală

Utilizatorul va interactiona cu pianul prin intermediul mai multor butoane (claviatura). De asemenea va putea trece din modurile play, record si playback cu ajutorul butoanelor de control.

Hardware Design

Piese
placa Atmega324
butoane 11
led-uri 3
difuzor
rezistori 14
capacitor
fire de legatura

Schema Electrica

Software Design

Proiectul a fost realizat pe Windows si contine 2 fisiere: pian.c si Makefile.

Partea software este destul de simpla intrucat nu au fost implementate toate functionalitatie propuse. Tot ce se intampla in interiorul buclei principale este verificarea butoanelor apasate si redarea notei butonului respectiv.

Rezultate Obţinute

Pianul in varianta lui simpla este perfect functional acesta redand notele destul de bine. Din pacate nu am reusit sa ma ocup de functiile de inregistrare si de playback din cauza lipsei timpului si din cauza lipsei de indemanare in ceea ce priveste munca cu hardware-ul :-(

Concluzii

Proiectul a fost o experienta pe cat de interesanta pe atat de stresanta. Overall cred ca a meritat experienta pentru ca am invatat destul de multe lucruri in urma ei. Imi pare totusi rau ca nu am reusit sa-mi termin proiectul - o saptamana in plus de lucru la el ar fi fost perfecta! Sunt convins ca daca ar fi sa-l refac as fi mult mai eficient a doua oara.

Download

Arhiva cu fiserul sursa si Makefile: constanttinserban331cb.zip

Jurnal

Inainte de prima rulare a codului pe placuta

Forma finala, cu “carcasa”

Bibliografie/Resurse

  • Documentația în format PDF
pm/prj2019/dghilinta/pianserbanconstantin.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0